0Item(s)

V košíku nie sú žiadne položky.

Product was successfully added to your shopping cart.
Swipe to the left
Držiaky a stojany na mobil

Držiaky a stojany na mobil

Keďže telefóny sú čoraz väčšie a chúlostivejšie na poškodenie, popularita držiakov na telefón neustále narastá. Sú šikovné a dajú sa používať na rozličných miestach a v rôznych situáciách, čím výrazne zvyšujú komfort každodenného používania telefónu. Jednotlivé typy držiakov na telefón navyše môžu mať aj ďalšie funkcie. Držiaky na mobil slúžia na ľahšiu manipuláciu s telefónom. Sú zároveň bezpečné, pretože chránia zariadenie pred tým, aby Vám nevypadlo z rúk.

Uvažujete nad kúpou nového držiaku na telefón, no neviete sa rozhodnúť, ktorý by bol pre vás vhodný?

Rozlišujeme totiž medzi viacerými držiakmi či stojanmi. Konkrétne ide o držiaky na mobil do auta, držiaky na bicykel alebo na motorku, stolové držiaky na mobil, popsockety alebo selfie tyče. Každý jeden držiak je pritom určený na odlišné zaobchádzanie a využijete ho pri rôznych situáciách.

Držiaky na mobil do auta

Používanie telefónu počas vedenia vozidla je zakázané a už asi všetci vieme, že porušenie tohto zákazu môže mať za následok pokutu, v horšom prípade môže dôjsť aj k nehode. Preto pokiaľ chcete počas jazdy používať niektoré z funkcie telefónu, ako napríklad navigáciu, mali by ste si kúpiť držiak na mobil do auta. Široká škála držiakov na mobil do auta Vám umožňuje vybrať si ideálny doplnok. Veľmi populárnym riešením je držiak na telefón do auta s nabíjačkou, kde je zdrojom energie zásuvka zapaľovača cigariet. K dispozícii sú dva spôsoby nabíjania: cez napájací kábel alebo bezdrôtovo prostredníctvom stojana. Držiaky na mobil do auta môžeme rozdeliť aj podľa spôsobu, ako je v nich telefón upevnený. Plastový držiak na mobil používa na tento účel ramená. Telefón je pevne prichytený a nespadne z držiaka ani pri jazde po hrboľoch. Magnetický držiak je zase založený na vzájomnej príťažlivosti magnetov. Jeden z nich je umiestnený na povrchu držiaka a druhý je prilepený na telefóne alebo na obale telefónu zozadu. Posledným kritériom na rozlíšenie držiakov na mobilné telefóny je miesto ich pripevnenia. V tomto prípade je výber naozaj široký. K dispozícii sú držiaky na mobil na: prístrojovú dosku, volant, ventilačnú mriežku, čelné sklo, opierku hlavy.

Držiaky na bicykel alebo motorku.

Ľudia, ktorí obľubujú dve kolesá, určite ocenia pohodlie, ktoré im ponúka držiak na telefón. Držiak na mobil umožňuje používanie navigačnej alebo športovej aplikácie priamo počas jazdy. Cyklistika pri držaní riadidiel jednou rukou môže byť nebezpečná, preto je oveľa lepšie vybrať si držiak na mobil. V závislosti od Vašich preferencií ho môžete namontovať na riadidlá, ale aj na rám bicykla. Rovnako ako pri držiaku na mobil určenom na motorku, aj držiak mobilu na bicykel by mal byť vyrobený z odolných, vysokokvalitných materiálov. Puzdro taktiež ochráni telefón pred vodou a nečistotami. V prípade akýchkoľvek prekážok, ktoré sa môžu vyskytnúť na ceste minimalizuje riziko rozbitia displeja alebo poškriabania krytu. Ďalším bodom, ktorému by ste mali venovať pozornosť, je spôsob pripevnenia. Nastaviteľný ráfik sa upevňuje na rám bicykla/ zrkadlo motocykla. V tomto prípade sa často používajú univerzálne držiaky, ktoré sú namontované aj na bicykloch.

Stolové stojany na mobil

Je súčasťou Vašej práce byť neustále na mobilnom telefóne? Poloha prístroja položeného vodorovne na stole nemusí každému vyhovovať. Vďaka stolnému držiaku si mobilný telefón môžete postaviť tak, aby ste na displej telefónu dobre videli. Zaujímavým variantom sú aj nabíjacie stojančeky, ktoré udržia váš telefón vo zvislej polohe a zároveň ho nabijú.

Popsocket

V poslednej dobe si držiaky na mobil na prst, známe tiež ako náprstkové držiaky alebo krúžky na mobil, získali veľkú popularitu. Pre správne uchopenie stačí navliecť prst do krúžku, ktorý je upevnený k zadnej časti telefónu alebo puzdra. Držiaky na mobil na prst umožňujú pevnejšie uchopenie zariadenia, čo môže byť užitočné vo viacerých situáciách. Je dobré zvoliť lepenú variantu. Silná montážna nálepka je zárukou, že sa Vám telefón pri používaní držiaka neodlepí. Ďalšia výhoda popsocketu je, že ho môžete použiť aj ako stojan na telefón

Selfie tyč, statív

Použitie selfie tyče je veľmi jednoduché. Teleskopickú časť roztiahnete na potrebnú dĺžku, mobil uchytíte do čeľuste a môžete fotiť. Na telefóne zapnete fotoaparát, následne si nastavíte sklon tak, aby ste sa na displeji dobre videli. Ak máte takto tyč nastavenú, treba už len stlačiť spúšť. Keďže na trhu sa pohybuje viacero druhov selfie tyčiek, môžete si zakúpiť selfie tyč s Bluetooth, ku ktorej dostanete Bluetooth spúšť. Existujú však aj jednoduchšie a lacnejšie varianty ako sú káblové od Micro USB, USB Type-c alebo s Lightning konektorom. So statívmi sa bežne stretávame ako so súčasťou fotografickej výbavy. Pretože sa ale výrazne zlepšujú fotografické možnosti mobilných telefónov, stávajú sa súčasťou výbavy aj tých, ktorí dávajú prednosť foteniu na mobilný telefón. Ich účel je v oboch prípadoch rovnaký – udržať telefón bez pohnutia, a zabrániť tak rozmazaniu snímok, ktoré ľahko vzniknú jemnými vibráciami rúk.


mobilNET


Kategória: Tipy, triky a návody