0Item(s)

V košíku nie sú žiadne položky.

Product was successfully added to your shopping cart.
Swipe to the left
Ako zistiť model telefónu?

Ako zistiť model telefónu?

Nie ste si istí, aký model telefónu presne vlastníte?

Pomôžeme vám ho správne identifikovať a vyhnúť sa tak objednaniu mobilného príslušenstva na nesprávny model telefónu.

Môže sa Vám zdať že je to jednoduchá a smiešna otázka, značky telefónov už majú toľko modelov, že človek v tom občas stráca prehľad. Na značku telefónu Vám odpovie takmer každý, s modelom to už ale môže byť horšie. Pri kúpe príslušenstva je potrebné byť presný, nakoľko sa veľakrát stretávate s telefónmi, ktoré sú označené ako napríklad. Huawei P20, existuje však aj model Huawei P20 Lite a Huawei P20 Pro. Tieto 3 telefóny sú však všetky rozdielne a zadný kryt by Vám určite nepasoval na všetky tieto modely.

Existuje niekoľko spôsobov ako zistiť model telefónu.

Model telefónu nájdete aj na krabici.

Je to jednoduchý spôsob ako zistiť, takmer všetky informácie o telefóne, buď sa nachádza nálepka na krabici alebo nájdete všetky údaje vo vnútri v návode alebo príbalovom letáku. Údaje, ktoré môžete získať, číslo a typ výrobku, model, krajina pôvodu, čiarový kód.

Faktúru alebo bloček z kúpy telefónu.

Ak ešte máte faktúru alebo bloček od mobilného telefónu niekde odložené, prípadne ju máte v emaily, pozrite sa tam. Odkladať bloček/faktúru by ste si mali aj kvôli záruke. Na bločku sa môže nachádzať pravdepodobne minimálne značka a model telefónu.






Všeobecné nastavenia telefónu

V telefóne otvorte „Nastavenia telefónu, kde nájdete možnosť „Informácie o zariadení“. V tejto sekcii sa nachádza informácia „Meno zariadenia“, ktorá by mala niesť originálny názov Vášho modelu. Pozor tento názov sa však dá prepísať a vy možno zistíte, že vaše zariadenie sa volá „mobilnet“ alebo inak, čo Vám vôbec nepomôže. Je však aj iný spôsob. Pod informáciou meno zariadenia sa nachádza „Číslo modelu“. Tento názov skopírujete do vyhľadávača Google. Ten Vám zobrazí skutočný názov telefónu.

Telefóny s operačným systémom iOS.


Na domovskej obrazovke nájdite aplikáciu "Nastavenia". V ponuke vyberte "Všeobecné" a následne zvoľte informácie. Zobrazí sa niekoľko riadkov, Vás však bude zaujímať "Názov modelu" a "Číslo modelu". Tu nájdete typ svojho iPhonu.












Pozrite si zadnú stranu telefónu.

V mnoho prípadoch sa stáva že typ telefónu je napísaný na zadnej strane telefónu. Ako príklad uvedieme Nokiu, kde je na zadnej strane napísané Model-TA1033, po vložení do Google sme sa dozvedeli že sa jedná o Nokiu 6.

Pozrite si Bluetooth.

Ďalší šikovný spôsob, ako zistiť názov telefónu, je cez Bluetooth. Každé Bluetooth zariadenie má svoje prednastavené meno od výrobcu.


Ak ste si ani teraz nie istý, aký máte model telefónu, neváhajte nás kontaktovať v pracovných dňoch od 8:00 do 17:00 na telefónnom čísle +421 902 946 902, alebo emailom eshop@mobilnet.sk


mobilNET

Kategória: Tipy, triky a návody