0Item(s)

V košíku nie sú žiadne položky.

Product was successfully added to your shopping cart.
Swipe to the left
Ako funguje MagSafe?

Ako funguje MagSafe?


Apple MagSafe funguje na báze magnetov, ktoré sa magneticky prichytia k zariadeniu. Prvýkrát sa objavil na MacBooku Pro v roku 2006 a poskytuje bezpečné pripojenie k napájaciemu portu prenosného počítača a zároveň sa ho dá ľahko odpojiť, čím sa zabráni zlyhaniu počítača MacBook, ak niekto zakopne o napájací kábel. V roku 2020 spoločnosť Apple odhalila, že iPhone 12 bude podporovať nabíjanie MagSafe, ale v trochu inej forme. Namiesto použitia magnetického kábla má iPhone 12 v zadnej časti telefónu magnet, ktorý mu umožňujú pripojenie k nabíjaciemu doku. S MagSafe sa jedná o revolučný krok a zrejme je to aj predzvesť toho, že Apple sa chystá definitívne zabiť lightning port a toto je jeho začiatok konca...

Čo tvorí MagSafe?

Ukážeme Vám aké súčiastky tvoria MagSafe. K dispozícii je medený grafitový štít, sústava magnetov, polykarbonátový kryt, nabíjacia cievka, elektronický štít a súčiastka NFC. V strede všetkého je zrovnávací magnet, ktorý zaistí, aby bola nabíjačka v optimálnom mieste pre maximálnu účinnosť nabíjania.

Staršie modely ako iPhone 10 a 11 majú v sebe tiež zabudovanú nabíjaciu cievku a nabíjanie s MagSafe-om bude rovnako možné. Nemajú však v sebe zabudovaný magnet, takže je potrebné položiť MagSafe presne na „ideálne“ nabíjacie miesto. Sám Vám tam však tak elegantne neskočí, ako je tomu pri novších modeloch.

MagSafe Powerbank

Bezdrôtová nabíjačka MagSafe je navrhnutá tak, aby rýchlo a bezpečne nabíjala váš iPhone 12 a vyššie. Nabíjanie prebieha automaticky, takže ju nemusíte zapínať ani vypínať. Systém sa inteligentne prispôsobuje podmienkam, aby optimalizoval nabíjanie zariadenia pri maximálnom výkone až 15 W pre rýchlejšie bezdrôtové nabíjanie.

Pripojenie batérie MagSafe je rýchle. Jej kompaktný, intuitívny dizajn uľahčuje nabíjanie na cestách. Dokonale zarovnané magnety ho uchytia k telefónu.

MagSafe nabíjačka

Položte iPhone displejom nahor na stred nabíjacej plochy pre iPhone. Na iPhone 12 a novších modeloch so správnym umiestnením iPhonu na nabíjačku pomôžu magnety. Keď sa iPhone začne nabíjať, rozsvieti sa symbol nabíjania. Na ostatných modeloch sa po správnom umiestnení iPhonu na nabíjaciu plochu zobrazí indikátor nabíjania batérie. Ak iPhone nie je prepnutý do tichého režimu, pri začatí nabíjania sa ozve zvukový signál. Ak je iPhone vložený do hrubého puzdra, pred položením iPhonu na nabíjačku MagSafe puzdro zložte. Klasické gumené alebo silikónové puzdro mu však problém nerobia a nabíjanie prebieha plynulo.

MagSafe nabíjanie vs. klasické nabíjanie

S nabíjačkou MagSafe nabijete iPhone 12 z nuly na 50 percent za cca hodinu, čo je dvojnásobok času, ktorý je potrebný na nabitie pomocou USB-C / Lightning kábla s napájacím adaptérom o výkone 20 W.

Puzdra MagSafe

Ochranné puzdro pozná každý, dodáte svojmu telefónu nový vzhľad a navyše je poistkou odolnosti a ochráni telefón pred rozbitím. Existujú však aj MagSafe puzdrá, ktoré sú priamo dizajnovo upravené a plne kompatibilné s MagSafe produktmi. Nabíjanie je samozrejme možné bez vyvlečenia puzdra. Puzdrá a obaly MagSafe obsahujú magnety, ktoré pomáhajú umiestniť iPhone do správnej polohy pri prichytení k nabíjačkám, externým batériám a peňaženkám MagSafe. Používanie nabíjačky MagSade so staršími iPhone telefónmi bude samozrejme možné, ale nabíjací výkon nebude taký silný ako pri iPhone 12 a vyššie.

MagSafe peňaženka

Peňaženka je vyrobená pre modely iPhone s MagSafe. Pomocou magnetov sa prichytí priamo na zadnú stranu Vášho iPhone alebo na puzdro na iPhone s MagSafe. Funguje s koženými alebo silikónovými obalmi na iPhone 12 alebo iPhone 13. Väčšina peňaženiek umožňuje odkladanie 3 kariet, prípadne nejakú hotovosť.

Na záver

MagSafe je obrovský krok vpred a zrejme do budúcna budeme môcť iPhone telefóny nabíjať jedine bezdrôtovo. Lightning port pravdepodobne definitívne končí svoju púť a je veľký predpoklad, že na iPhone 14 ho už zrejme neuvidíme.

MagSafe možno trpí menšími „detskými chorobami“ ako zanechávanie odtlačkov na niektorých typoch puzdier, no napriek tomu jeho kúpa rozhodne stojí za to a uľahčí vám „jabĺčkový“ život. Apple vydal oficiálne varovanie, že MagSafe môže zanechávať odtlačky na niektorých puzdrách určených pre iPhone. Jedná sa najmä o silikónové puzdrá a puzdrá, ktoré sú vyhotovené z mäkkých materiálov. Ak sa chcete vyhnúť tomuto odtlačku v podobe prsteňa, odporúčame si vybrať radšej priehľadné puzdro.

Neodporúča sa do peňažníkových puzdier vkladať elektronické karty na jednorazové použitie ako napríklad hotelové karty

Taktiež medzi iPhone a nabíjačku nevkladajte kreditné karty, bezpečnostné karty, pasy, magnetické prívesky na kľúče, pretože by mohli poškodiť magnetické prúžky a RFID čipy

mobilNET