0Item(s)

V košíku nie sú žiadne položky.

Product was successfully added to your shopping cart.
Swipe to the left
Pýtate sa ako správne nabíjať Vaše zariadenie?

Pýtate sa ako správne nabíjať Vaše zariadenie?

Pamätám sa na deň, keď som začal robiť tento biznis. Bolo to pred 20-timi rokmi a batérie išli na dračku. Ľudia si batérie kupovali do zásob, niekedy aj 2-3 kusy. Bola taká doba čím viac, tým lepšie. Pravda však je, že vtedajšie batérie Ni-MH niklometalhydrídový akumulátor (volali sme ich nimky), boli veľmi citlivé a nestále. Neustále sa musel dodržiavať cyklus nabíjania - úplné vybitie následné úplne nabitie, nehovoriac o tom, že sa ešte aj sami vybíjali aj napriek tomu, že bolo zariadenie vypnuté. Ak ste nebodaj potrebovali nabiť svoj telefón v aute- autonabíjačkou, do pár dní Vám batéria odchádzala priamo pred očami. Neskôr prišli Li-on (litium-iónové), po našom "lionky" a zmenil sa svet. Všetky zásady používania pri Nimkách sa stali chybami pri Lionkách.

Takže ako vlastne správne nabíjať?

Stačí dodržiavať dve najdôležitejšie zásady.

Pokiaľ to je možné, nabíjajte telefón aj viackrát za deň. Neplatí zaužívané úplné vybitie a následne úplné nabitie batérie. Týmto postupom by ste si minuli plné cykle nabitia, teda skrátili životnosť batérie. Odporúča sa udržiavať batériu v rozmedzí medzi 30-80% nabitia. Teda nevybiť do červena a nenabiť do maximálneho zelena.

Nikdy nenabíjajte u nás takzvaným štandardom: ,,večer zapojím a ráno budem mať telefón nabitý na 100%". Takýto postup nie je správny, pretože po dobití na 100% sa chce batéria vybíjať a nabíjačka stále nabíjať. Netreba zabúdať ani na to, že ponechať zariadenie nabíjať bez dozoru je nebezpečné.

Čo sa ešte odporúča?

Nabíjať batérie pri izbovej teplote 18-25°C. Nabíjať sieťovými nabíjačkami s parametrami na Vaše zariadenie. Ani časte nabíjanie powerbankou batérii veľmi nepomôže. Nie je správne nechať zariadenie pri nabíjaní na slnečnom alebo inom mieste, kde by mohlo dôjsť k prehriatiu zariadenia. Hotová katastrofa je, keď vidím nabíjať telefón v lete na palubovej doske auta.

Bezpečnosť?

Opatrnosti nikdy nie je dosť, nepoužívajte batérie od pochybných výrobcov, ktoré sú už vizuálne zdeformované. Ak už vidno na batérií prehyby (ako keby bola nafúknutá) už došlo k nejakej neželanej reakcii, určite neodporúčame používať, Prípadne ak pri rozbalení cítite na dotyk že batéria má akýsi emulzný povlak, radšej požiadajte o výmenu u predajcu. Nenechávajte zariadenie pri nabíjaní bez dozoru, viete ako sa hovorí aj majster kat sa utne a aj veľký výrobca ,, S“ už horel.

Pozrieť ponuku batérií.


Kategória: Tipy, triky a návody