0Item(s)

V košíku nie sú žiadne položky.

Product was successfully added to your shopping cart.
Swipe to the left
Prečo kupovať pre zaradenia Apple certifikované príslušenstvo? [VIDEO]

Prečo kupovať pre zaradenia Apple certifikované príslušenstvo? [VIDEO]

Už ste niekedy zapojili kábel do iPhonu alebo iPadu a nabíjanie sa nespustilo? Alebo sa vám zobrazila chybová správa v zmysle „Toto príslušenstvo nemá certifikáciu MFi“?

Certifikácia MFi? Čo to vlastne znamená?

Skratka MFi jednoducho znamená „Made For iPad“ (alebo iPhone alebo iPod). Je to certifikačný program, o ktorý sa môžu uchádzať výrobcovia príslušenstva tretích strán. Zmyslom certifikácie MFi je, aby zákazníci vedeli, že spoločnosť Apple schválila tento produkt na bezpečnú prácu s konkrétnymi i-zariadeniami. Certifikácia bola zavedená už v roku 2005 spolu s iPodom. Názov sa oficiálne zmenil na „MFi“ zavedením konektora s vysokorýchlostným prenosom údajov Lightning. Vďaka jeho špeciálnemu čipu dokáže spoločnosť Apple zistiť, či je pripojený kábel certifikovaný pre prácu s iPhonom či iPadom.

Riziká použitia necertifikovaného príslušenstva

Kúpa necertifikovaného kábla prináša so sebou viacero rizík. Je možné, že po pripojení bude pracovať v poriadku. Avšak po aktualizácii softvéru zistíte, že kábel už neviete na nabíjanie použiť. Ak káble nespĺňajú kritériá licencie, môžu nesprávne viesť elektrinu, hromadiť teplo, ich konektory nemusia zodpovedať portu zariadenia - sú voľné alebo ich nedokážete zasunúť. V niektorých prípadoch boli po pripojení zistené poškodenia batérie či čipu, ktorý je zodpovedný za riadenie procesu nabíjania iPhonu.

Ako rozpoznať produkty s MFi licenciou?

Na základe informácií z webovej stránky spoločnosti Apple rozpoznáte certfikované produkty podľa označenia na ich balení:

Označenie MFiOznačenie MFi

Môžete sa stretnúť aj so staršou verziou označenia:

Označenie MFiOznačenie MFi

Podrobnejšie informácie ohľadne identifikácie licencovaného príslušenstva sa dozviete na stránke spoločnosti Apple https://support.apple.com/cs-cz/HT204566.

Na trhu sa žiaľ v súčasnosti nachádza množstvo falošných káblov, ktoré sa tvária ako certifikované. Preto odporúčame nákup príslušenstva od overených dodávateľov, medzi ktorých sa radí aj naša spoločnosť. Kliknutím si zobrazíte zoznam certifikovaných produktov Sturdo, ktoré nájdete v ponuke nášho eshopu. Ďalšou cestou je overiť si certifikáciu príslušenstva na stránkach Apple, https://mfi.apple.com/account/accessory-search

MFi káble Sturdo

Káble Sturdo z našej ponuky disponujú certifikáciou MFi, ich použitie je bezpečné a spoľahlivé aj po aktualizácii operačného systému. Sú vyrobené z prémiových materiálov, charakterizuje ich vysoká kvalita spracovania. Vyznačujú sa mimoriadnou odolnosťou, ich textilný povrch zabraňuje samovoľnému zauzľovaniu. Dodávame ich v optimálnej dĺžke 1 m, čo ich predurčuje na univerzálne využitie v kancelárii, domácnosti či v aute na cestách. Aj napriek mierne vyššej cene spôsobenej poplatkom za vykonanie certifikácie sa ich kúpa oplatí. Bezproblémové nabíjanie, rýchly prenos dát a nemalé prostriedky ušetrené za prípadný servis zariadení Apple určite stoja za to.

MFi kábel Sturdo získaš v našom e-shope

Do eshopu

Kategória: Tipy, triky a návody