0Item(s)

V košíku nie sú žiadne položky.

Product was successfully added to your shopping cart.
Swipe to the left
Prechod do bezdrôtovej reality. Už žiadne otravné káble.

Prechod do bezdrôtovej reality. Už žiadne otravné káble.

Medzi neodmysliteľné súčasti starých telefónov patril aj 3,5 mm jack, ktorý sa v poslednej dobe z našich vreckových počítačov stráca. Dôvodov je hneď viacero, nuž určite sa zhodneme v tom, že jedným z týchto dôvodov je aj snaha výrobcov napredovať k bezdrôtovým technológiám. Inšpiráciou pre zbavenie sa jack konektorov bol pred pár rokmi Apple po tom, čo predstavil svoj iPhone 7. Nakopol tak aj ďalších výrobcov k tomuto trendu. Vo vlajkových modeloch vídame konektor na slúchadlá už len veľmi zriedka. Nuž, pre vášnivých poslucháčov hudby tu občas platí staré známe “kábel je kábel”, pretože bezproblémový prenos zvuku pomocou technológie Bluetooth nie je vždy podmienkou.

UŽ ŽIADNE OTRAVNÉ KÁBLE: ČO VŠETKO PRIPOJÍTE K BLUETOOTH?

Medzi najpoužívanejšie a najnezbežnejšie príslušenstvo patrí.

  • Smart hodinky
  • Bezdrôtové slúchadlá
  • Bezdrôtový reproduktor
  • Inteligentná domácnosť, vysávač, svetlo, osvetlenie, kávovar.
  • Bluetooth rádio v aute, telefonovanie, hudba, navigácia.
  • Bluetooth príslušenstvo, myš, klávesnica.
  • Bluetooth televízor


Smart hodinky

Obrovský záujem zažívajú inteligentné hodinky / smart watch, ktoré sa stali obľúbeným doplnkom pre každodenný život. Oproti klasickým analógovým hodinkám svojim užívateľom dopriavajú neobmedzené možnosti zábavy, ale taktiež celý rad praktických poznatkov - dokážu merať tep, kvalitu spánku alebo Vašu chôdzu / kroky. Zároveň ide o predĺženú ruku telefónu, lebo sa po spárovaní na ich displeji zobrazujú aj notifikácie, SMS a hovory.

Bezdrôtové slúchadlá

V základnej výbave moderného užívateľa by nemali chýbať ani bezdrôtové slúchadlá, ktoré na plnej čiare prevalcovali klasické slúchadlá. Dajú sa jednoducho spárovať s telefónom a vďaka technológii na potlačenie šumu prehrávajú hudbu v tom najlepšom rozlíšení. So zabudovaným handsfree a mikrofónom taktiež dokážu prijímať hovory, preto sa skvelo hodia na cestovanie i do práce. Niektoré Bluetooth slúchadlá majú v sebe zabudovaný tlakový senzor, ktorý spozná, že ste si dali slúchadlá z hlavy dole. Automaticky tak zastavia hudbu.

Bluetooth reproduktor

Niektorí ľudia si však stále myslia, že reproduktory Bluetooth sú zbytočným produktom na našom trhu. V dnešnej dobe mobilných zariadení ľudia používajú svoje mobilné telefóny takmer na všetko aj na počúvanie hudby. "Teraz by sa tu hodilo mať Bluetooth reproduktor." Určite ste to už niekedy povedali. Mohlo sa to stať kdekoľvek na párty, pri grilovačke alebo len tak doma.


Inteligentná domácnosť, vysávač, svetlo, osvetlenie, kávovar.

V smart domácnosti môžete jednotlivé spotrebiče ovládať pomocou svojho mobilného telefónu. Pre dokonalé pohodlie stačí pod kávovar prichystať hrnček a ráno si len vybrať na mobile akú kávu si dáte. Pokiaľ nestíhate po práci povysávať a máte robotický vysávač môžete tak urobiť aj z práce alebo pokojne z druhého kúta zemegule.

Bluetooth rádio v aute, telefonovanie, hudba, navigácia.

Ešte nedávno sme pri počúvaní hudby v aute museli vkladať CD-ečka. Hudba na Cd alebo kazete navyše pokryla len kratšie cesty. Potom ju bolo nutné meniť za ďalšiu. Oveľa praktickejšie je počúvať hudbu cez mobil. Niektoré autá nepodporujú Bluetooth "počúvanie hudby" cez auto, jedným z riešením, ako počúvať hudbu v aute cez mobil, je pomocou AUX kábla, ktoré sa typicky pripája cez zvukový vstup AUX-in. Stačí si kúpiť kábel s 3,5 mm jackom, ktorý prepojí autorádio s Vašim mobilom alebo MP3 prehrávačom. Riešenie je spoľahlivé a funguje v každom aute

Bluetooth príslušenstvo, myš, klávesnica...

Je lepšia káblová alebo bezdrôtová myš? Starosti so zamotaným káblom pri jej prenose alebo zachytenie kábla od myši o predmety položené na stole automaticky miznú. Za zmienku určite stojí že bezdrôtové príslušenstvo ako je klávesnica alebo myš ponúka užívateľovi väčší komfort pri práci. Nie ste obmedzený žiadnymi káblami.

Bluetooth televízor

Po smart telefónoch a smart nositeľnej elektronike sa aj výrobcovia televízorov vydali na cestu inteligentných a šikovných riešení, vďaka ktorým sa už nemusíte pri pozeraní telky obmedzovať iba na ponuku dostupných televíznych staníc. Okrem multimediálneho obsahu je možné Smart TV používať priamo na prehliadanie internetu, sociálnych sietí, čítanie mailov, online nakupovanie v e-shopoch, sledovanie YouTube či hranie online hier – podobne ako doteraz na počítači.

Zhrnutie:

Trh so smart produktmi porastie o desiatky percent, smart produkty, ktoré pripojíte vďaka Bluetooth sa stali bežnou súčasťou života každého spotrebiteľa. Prinášajú komfort a zábavu, ale predstavujú taktiež praktický doplnok. Podľa expertov budú naďalej naberať na popularite, a to i medzi mladšími generáciami.

mobilNET