0Item(s)

V košíku nie sú žiadne položky.

Product was successfully added to your shopping cart.
Swipe to the left
​Nová séria iPhone 13 sa nezdá byť na úplne prvý pohľad ako dizajnová novinka.

​Nová séria iPhone 13 sa nezdá byť na úplne prvý pohľad ako dizajnová novinka.

Nová séria iPhone 13 sa nezdá byť na úplne prvý pohľad ako dizajnová novinka. Ale pokiaľ začnete používať novú sériu, uvedomíte si, že prináša oveľa viac ako len menší výrez na prednej strane.

Displej nového iPhonu je jasnejší než má predchodca. Životnosť batérie je dlhšia. A Apple nezabudol vylepšiť fotoaparát s novými snímačmi a funkciami fotografovania.

Dostal nový čip A15 Bionic poháňajúci sériu iPhone 13 je opäť najrýchlejším čipom v krajine. Ide však skôr o to, čo Vám tento čip umožní. Zahŕňa to režim Cinematic, ktorý Vašim videám dodáva hĺbku ostrosti pri automatickom prepínaní zaostrenia, a fotografické štýly na zmenu vzhľadu Vašich fotografií.

Menší výrez si skoro nevšimnete, 120 Hz displej však áno

Novinkou je tiež menší výrez v displeji. Ten je podľa slov Applu o 20 % menší, avšak prínos tejto zmeny nám uniká, o čom s Apple nevyužil extra priestor na to, aby umožnil zobraziť percentá batérie priamo v hornom riadku, čo je škoda. Jedinú zmenu, ktorú si všimnete, je o niečo väčší font na zobrazenie času a ďalších ikoniek v hornom riadku. Považujeme to za zanedbateľné, avšak Apple vylepšil aj predný (selfie) fotoaparát.

S novým výrezom prichádza aj nové umiestnenie horného reproduktora. Ten sa doteraz nachádzal v strede výrezu, iPhone 13 Pro ho však má priamo pod hornou hranou. Vynovený reproduktor je širší a o trošku užší. Reprodukcia zvuku je v prípade novinky hlasnejšia a s lepším podaním hlbokých tónov, avšak výrazný rozdiel nečakajte.

Medzigeneračným zlepšením, ktoré sme ocenili, je displej s adaptívnou obnovovacou frekvenciou až 120 Hz. Ten je vo výbave tohtoročných modelov iPhone Pro. 120 Hz displej umožňuje plynulejšie animácie a o niečo lepšiu výdrž batérie, keďže sa v prípade statického zobrazenia zníži obnovovacia frekvencia a displej spotrebováva menej energie. 120 Hz adaptívna frekvencia je vlastnosť, ktorú si možno hneď neuvedomíte. Avšak garantujem vám, že po pár týždňoch si na ňu tak zvyknete a to tak, že ak by ste zobrali do ruky iný telefón so 60 Hz displejom, zmenu by ste si okamžite všimli. A s veľkou pravdepodobnosťou by ste sa nechceli vrátiť k 60 Hz displeju.

Zhrnutie:

Výkonu majú iPhony 13 na rozdávanie. Všetky štyri modely spája čip set Apple A15 Bionic vyrobený 5 nm technológiou so šiestimi jadrami CPU a štvorjadrovým GPU. Problém nie je ani so zahrievaním tela telefónu pri vysokej záťaži. Na tomto Apple naozaj zapracoval. Rovnako nie je veľmi čo vytknúť operačnému systému iOS 15. Tradične ide o rýchly, svižný systém a nie je rozdiel, či používate iPhone 13 alebo iPhone 13 Pro. Odozva reakcií je stále vysoká, aplikácie sa otvárajú rýchlo. Stereo reprodukcia zvukov už roky patrí na iPhonoch a iPadoch medzi špičku. Inak tomu nie je ani pri tohtoročných modeloch. Zvuk je dostatočne hlasný, počujete basy aj výšky. Žiadna kritika.


mobilNET