0Item(s)

V košíku nie sú žiadne položky.

Product was successfully added to your shopping cart.
Swipe to the left
Má už Vaša batéria v telefóne najlepšie obdobie za sebou?

Má už Vaša batéria v telefóne najlepšie obdobie za sebou?

Keďže sme jedným z najväčších eshopov vo výbere originálnych batérií, táto oblasť je nám dobre známa. Prinášame Vám rady ohľadom životnosti batérií a toho, kedy je už potrebné siahnuť po novej, aby Vašmu mobilnému telefónu nechýbala vydrž. Otázkou ostáva, kedy je správny čas vymeniť batériu? Väčšinou to spoznáte sami, práve vo chvíli, keď s telefónom trávite omnoho viac času na nabíjačke ako mimo nej. Ešte predtým, ako sa rozhodnete batériu vymeniť, ako prvý krok odporúčame využiť možnosť kontroly, ktorú umožňujú niektoré zariadenia. Stav batérie je zobrazovaný ako „zdravie batérie“, skontrolovať ho môžete jednoduchým postupom (Nastavenia - Batéria - Zdravie batérie). Zistíte, akú má batéria maximálnu kapacitu a do akej miery podporuje výkon Vášho telefónu. Odporúčame vymeniť batériu, ak je zdravie batérie pod 80%. Batériu by ste mali vymeniť aj v nasledujúcich prípadoch: zariadenie sa nedá nabiť na 100%, telefón sa prehrieva, smartfón zle indikuje stav batérie, batéria je nafúknutá a podobné indikátory, ktoré nasvedčujú poškodeniu batérie. Po určitom čase používania telefónu sa Vám môže zdať, že batéria už nevydrží tak dlho, ako keď bol telefón nový, prípadne sa Vám môže zdať, že je Váš mobil „spomalený“. Veľmi častou príčinou je nadmerné opotrebovanie batérie, ktorá postupom času stratila svoje pôvodné vlastnosti a zabraňuje telefónu využívať svoj potenciál. Výmena batérie v telefónoch nie je zložitý proces! Kúpa nového telefónu nie je lacná záležitosť a preto odporúčame zvážiť výmenu batérie, ktorá nie je finančne náročná a telefón Vám môže slúžiť ešte dlhú dobu.

Ako vymeniť batériu v telefóne?

Výmenu batérii v telefóne by mala vykonávať kvalifikovaná osoba. V prípade, ak sa rozhodnete pustiť do montáže, preberáte 100% zodpovednosť.

Odporúčame dodržať tieto rady:

1: Pred kúpou batérie si skontrolujte kompatibilitu.

2: Zvoľte vhodné prostredie. Bez prachu a vlhkosti.

3: Pred inštaláciou dielu vyskúšajte funkcionalitu s vaším zariadením pripojením kontaktov na matičnú dosku.

4: Častokrát na výmenu batérií nájdete video návod.

TIP: Pri kúpe batérii sa neoplatí šetriť a preto odporúčame zvoliť originálny komponent.

Tieto tipy Vám môžu pomôcť maximalizovať výdrž batérie a predlžiť jej životnosť.

1. Odporúčame udržiavať batériu nabitú v rozmedzí 20% až 80%.

2. Nenechávajte svoje zariadenie úplne vybiť.

3. Nevystavujte svoj telefón extrémnym teplotám (zabudnutý telefón na slnku, v aute - počas leta).

Na čo si dať pozor pri kúpe batérie do mobilu?

Odporúčame kupovať originálnu batériu - vyhýbajte sa najlacnejším batériám, spravidla vydržia veľmi krátko a je pri nich vysoké riziko nafúknutia už po krátkej dobe - neodporúčame kupovať tzv. batérie so zvýšenou kapacitou. Ak by mala batéria zvýšenú kapacitu, musela by byť aj fyzicky väčšia a do telefónu by sa nezmestila. Väčšinou ide iba o nálepku na batérií, pod ktorou sa ukrýva skutočná kapacita – rovnaká ako pri pôvodnej batérii.


Originálne batérie VS alternatívne batérie do telefónov.

Originálne batérie do mobilov sú produkované priamo výrobcom telefónov. Väčšinou bývajú drahšie než rôzne alternatívne batérie, ale môžete si byť istí, že batéria k telefónu bude 100% kompatibilná. Originálne batérie poskytujú kvalitu výrobkov. Alternatívne batérie do mobilov sú vyrábané neoficiálnym výrobcom. Častokrát sa stane, že narazíte na veľmi lacné alternatívy a cena nad kvalitou jednoducho vyhrá. Veľakrát alternatívne batérie ponúkajú väčšiu kapacitu mAh než mala pôvodná (originálna) batéria v telefóne. Ako výhodu určite stojí spomenúť, že ponúkajú väčší výber batérii.


Nezabudnite odovzdať použitú batériu do zvláštnych, na to určených zberných miest. Zodpovedným prístupom chránite životné prostredie a napomáhate recyklácii.



Kategória: Tipy, triky a návody