0Item(s)

V košíku nie sú žiadne položky.

Product was successfully added to your shopping cart.
Swipe to the left
Diaľkový ovládač Air Mouse. Čo to je?

Diaľkový ovládač Air Mouse. Čo to je?

Mnohí z Vás určite uvažujú nad praktickejším ovládaním multimediálneho centra, aké ponúka pribalený diaľkový ovládač. To logicky mnohých privedie k dileme, či kúpiť klávesnicu Air Mouse, alebo klávesnicu s touchpadom. Pokiaľ sa neviete rozhodnúť, čo si vybrať, tak v tomto článku sa Vám pokúsime priblížiť ovládanie pomocou Air Mouse ovládača.

Čo je klávesnica Air Mouse?

Je to bezdrôtová diaľková myš s kľúčovým slovom určená pre všetky vaše potreby v oblasti klávesnice a diaľkového ovládača. Táto myš pracuje hladko až do 10 metrov a má v sebe zabudovanú pokročilú technológiu, ako je gyroskop a profesionálne algoritmy proti chveniu. Ovládače Air Mouse majú v sebe zabudovaný gyroskopický senzor, ktorý zabezpečuje zachytávanie pohybov ovládača vo všetkých smeroch. Tie potom premieňa do simulácie kurzoru na obrazovke, podobne ako keď pohybujete klasickou myšou. Pre "kliknutie" sú na ovládači mechanické tlačidlá. Niektoré takéto ovládače majú na druhej strane aj zabudovanú klávesnicu. AIRMOUSE je vlastne niečo ako diaľkový ovládač, ale s klávesnicou a myšou. Predná strana má zabudované ovládacie tlačidlá, pre ovládanie hlasitosti zvuku, OK (enter), aktivácia a deaktivácia módu "myš", zap. a vyp. prijímača, menu a home/return.

Zadnú stranu ovládača tvorí QWERTY klávesnica, ktorou môžete písať a vyhľadávať v rôznych aplikáciách. AIR MOUSE má zabudovaný gyroskop, ktorý slúži na ovládanie kurzoru myši (ako pohnete s ovládačom v ruke, tak sa bude pohybovať kurzor myši na obrazovke).

Air Mouse má zabudovanú nabíjaciu batériu, ktorú je možné nabíjať cez kábel, z akéhokoľvek USB portu nejakého zariadenia (PC, Android Box, multimediálne centrum, TV a pod.)

Postup párovania je veľmi jednoduchý.

  • Pripojte mini USB, ktoré je súčasťou balenia do USB portu zariadenia, ktoré chcete ovládať za pomoci AIR MOUSE.
  • Namierte AIRMOUSE na USB (ktorý je zasunutý v USB porte zariadenia).
  • Stlačte súčasne tlačidlá OK a RETURN (šípka späť), po dobu 2 až 5 sekúnd.
  • Úspešné spárovanie Vám bude signalizovať LED dióda.

(v niektorých prípadoch AirMouse stačí pripojiť mini USB k zariadeniu a všetko funguje)


Aké sú vlastnosti klávesnice Air Mouse?

Inými slovami, ide o myš alebo klávesnicu?

Odpoveď je: obe! Áno, Air Mouse je univerzálna jednotka, ktorú môžete použiť ako myš, ale aj klávesnicu. Vlastne má 4 funkcie, a to: úplnú klávesnicu Qwerty, diaľkový ovládač, vzduchovú myš a multimediálnu diaľkovú rukoväť pre Android.

Podľa nášho názoru je Air Mouse vynikajúcim nástrojom pre multimediálne potreby. Ak hľadáte štýlový diaľkový ovládač, ktorý by nahradil tieto objemné diaľkové ovládače, potom je Air Mouse dobrou voľbou. Teraz môžete prevziať kontrolu nad všetkými svojimi multimediálnymi zariadeniami a pripojiť sa k svojim obľúbeným jednotkám pomocou bezdrôtového pripojenia. Už sa nemusíte namáhať pri písaní e-mailov, pri prehliadaní webu alebo hraní videohier.

Čerešničkou na torte je skutočnosť, že pomocou tohto prístroja môžete tiež ovládať svoje profesionálne prezentácie, vyučovať a prednášať na väčších obrazovkách.

Kategória: Tipy, triky a návody