0Item(s)

V košíku nie sú žiadne položky.

Product was successfully added to your shopping cart.
Swipe to the left
Čo všetko dnes dokáže nahradiť mobil?

Čo všetko dnes dokáže nahradiť mobil?

Jeden malý telefón vo vrecku spríjemní a uľahčí život, ale tiež nahradí množstvo ďalšej elektroniky. Mobilné telefóny sú stále výkonnejšie, s väčším množstvom funkcií. O mnohých z nich zrejme ani netušíte alebo ste zatiaľ nemali možnosť naplno ich využiť. Telefón sa však môže hodiť úplne všade. Pri cestovaní, na dovolenke alebo pri čakaní u lekára.

Čo všetko môžete vďaka mobilu robiť?

Fotoaparát a videokamera

Kompaktný fotoaparát je prístroj, ktorému telefóny naozaj vo veľkej miere konkurujú. Hoci podľa väčšiny názorov kompakty stále fotia lepšie ako telefóny. Základné kompakty zrejme čaká smutný osud – náročnejší používatelia siahnu po kvalitnejších modeloch a zrkadlovkách, ostatným budú stačiť smartfóny. Ako často so sebou nosíte klasický fotoaparát? Mobilom zachytíte každý jeden západ slnka alebo prechádzku s vaším dieťaťom.


Noviny

Nebude to o rok, o dva a ani o päť, ale príde čas, keď budú papierové noviny vzácnosťou. Noviny to teda budú mať stále zložitejšie. keďže dnešní čitatelia majú na internete a prostredníctvom mobilu na výber z ohromného množstva a čerstvých a aktuálnych správ. V prospech správ a článkov na internete hovoria tiež nižšie náklady, multimediálny obsah či väčšia interaktivita s čitateľmi to všetko sú prednosti, ktoré papierové noviny zatláčajú do úzadia.

Herné konzoly a hranie na telefóne

Ak si nepotrpíte na najnovšie akčné strieľačky s tou najlepšou grafikou, veľa zábavy ponúkne aj obrazovka vášho mobilu. Mnoho hier z Google Play či App Store môžete mať úplne zadarmo. Tie najvydarenejšie sú síce platené, ale stále stoja len zlomok ceny titulov na PC, Xbox či PlayStation.

Budík

Klasický budík je už skôr raritou, trochu rozšírenejšie sú rôzne digitálne budíky, či rádiobudíky, ale zrejme najviac ľudí sa necháva budiť práve so svojim telefónom. Výhodou sú aj rôzne aplikácie, ktoré sľubujú, že zobudia aj toho najväčšieho spáča. Budíky sa tak pomaly odoberú do histórie, ako mnoho iných prístrojov.

MP3 a videoprehrávače

Pred pár rokmi boli obrovským hitom, dnes dopyt po nich klesá. Dôvod je jasný – telefóny, ktoré má každý vždy pri sebe ponúkajú dostatočné miesto na uloženie množstva skladieb, či počúvanie hudby cez internet.

Peňaženka a vernostné karty

Ak chcete nejaké peniaze ušetriť, pravdepodobne v peňaženke nosíte rôzne vernostné karty. Jednu z čerpacej stanice, druhú do drogérie, ďalšie pre nákup v supermarkete. Vyskúšajte niektorú z aplikácii, ktoré ich dokážu zosnímať a uložiť priamo do mobilu. Apple má svoj Wallet priamo v operačnom systéme, takže na iPhony nič sťahovať nemusíte.

Funkcie, ktoré šetria miesto

Zabúdať nesmieme ani na funkcie, ktoré nájdeme v každom mobile priamo od výrobcu. Nechýba zápisník na všetko možné, kalendár nahrádzajúci diár alebo kompas pre určenie svetových strán v teréne. Mnoho smartfónov ponúkne tiež FM rádio, snímač tepovej frekvencie alebo aspoň sledovanie počtu krokov, ktoré počas dňa spravíte.

Záverečný tip

Určite nebude pre každého. Aspoň časť z nás ale doma počítač vôbec nepotrebuje. Vyhľadávanie informácií na internete, počúvanie hudby alebo sledovanie filmov? To všetko zvládne aj váš mobil. Po prepojení s veľkým televízorom alebo výkonnými Bluetooth reproduktormi nepoznáte žiadny rozdiel.

mobilNET

Kategória: Tipy, triky a návody