0Item(s)

V košíku nie sú žiadne položky.

Product was successfully added to your shopping cart.
Swipe to the left
Čo je Android TV box?

Čo je Android TV box?

Vedeli ste, že aj Vašu obyčajnú televíziu môžete premeniť na smart TV? Slúži na to multimediálne zariadenie Android TV box. Čo to vlastne je si povieme v tomto článku. Android TV box je v podstate kompaktný box, ktorý tak ako väčšina smartfónov alebo tabletov, používa operačný systém Android. Síce je malý, ale obsahuje množstvo funkcií, ktoré môžete využívať po pripojení ku svojej televízii. Prostredníctvom Android TV boxu môžete prehrávať video a audio, používať rôzne aplikácie a hrať hry, a to všetko na svojej televízii.

Existujú dva spôsoby ako zapojiť Android TV box.

Ako prvé je potrebné si zaobstarať buď smart TV, ktorá už má aktivovanú Android TV alebo Android TV box, taktiež známe pod názvom multimediálne centrum. Druhá možnosť predstavuje lacnejší variant. Je potrebné mať už len správny kábel na pripojenie android TV boxu k internetu a televízii.

Ovládanie Android TV boxu

Ako sa pohybovať v užívateľskom priestore? S Android TV je tu hneď niekoľko možností. Tou najbežnejšou je diaľkový ovládač, ktorý je súčasťou balenia ako smart TV, tak aj multimediálneho centra. Ak Vám ovládač pripadá nepohodlný, je možné nainštalovať aplikáciu umožňujúcu ovládať Android TV prostredníctvom smartfónu. Ďalšou možnosťou je napríklad hlasové ovládanie dostupné u niektorých typov herných televíznych konzol podporujúcich Android TV.

Čo všetko Android TV ponúka?

Google Play obchod je plný rôznych aplikácií a hier, vďaka Android TV sa bežný televízor alebo smart TV stáva aj hernou konzolou. Hry je možné hrať pomocou joysticku. Nebuďte však prekvapení ak nenájdete všetky aplikácie aké si sťahujete do svojich Android smartfónov. O hlavné funkcie ako YouTube, Netflix, či rôzne hry však ukrátení určite nebudete. Niektoré televízne konzoly zamerané viac na hry dokonca prichádzajú aj so svojimi vlastnými prepracovanejšími joystickmi. Navyše Android TV umožňuje inštaláciu aplikácií nachádzajúcich sa aj mimo oficiálny Google Play obchod, čím otvára veľké množstvo možností, ako sa zabaviť a nelimituje užívateľa len na Google Play. Najnovšia verzia Android TV obsahuje aj softvér Google Assistant, ktorý pomocou hlasového ovládania dokáže kontrolovať ostatné smart domáce zariadenia, odpovedať na otázky či vyhľadávať správy z domova alebo zo sveta. Výhodou je, že Google Assistant nebeží non-stop, ale je nutné ho zapnúť priamo v Android TV, takže sa nemusíte báť o svoje súkromie. Bez potrebných funkcií by nebolo Android TV box možné naplno využívať. Najdôležitejšou funkciou je samozrejme WIFI, vďaka ktorej môžete svoje zariadenie pripojiť k internetu a naplno tak využívať všetko čo multimediálne zariadenie poskytuje. Pomocou funkcie Google Cast zas môžete streamovať obsah zo svojho smartfónu alebo tabletu na televízii. Alternatíva ku klasickým televíznym programom a staniciam je čoraz prepracovanejšia. Android TV prináša pohodlné riešenie a ponúka prístup k videám, filmom a seriálom na obľúbených streamovacích platformách. Android TV je platforma od spoločnosti Google, ktorá používa operačný systém Android, známy najmä z telefónov.

Kapacita úložného priestoru.

Kapacita úložného priestoru určuje, koľko obsahu budete môcť do svojho TV boxu stiahnuť a následne využívať. Aby ste mohli zo svojho Android TV boxu vyťažiť čo najviac, budete jednoducho potrebovať dostatok vnútorného priestoru. Vysoké nároky na kapacitu úložného priestoru budete mať najmä v prípade, ak chcete sťahovať veľké množstvo pokročilých aplikácií a hier alebo pozerať videá vo vysokom rozlíšení akým je Full HD alebo 4K. Pri aplikácií a prehrávať videá v čo najvyššej kvalite, poobzerajte sa po zariadeniach s vyšším úložným priestorom. Ak naopak chcete len pozerať fotografie, videá či filmy prostredníctvom rôznych online platforiem, vystačíte si aj s menším úložiskom. Veľkosť vnútorného úložiska sa pohybuje od 8GB a viac. Treba však brať do úvahy aj fakt, že niektoré Android TV boxy je možné rozšíriť aj o externú pamäť vložením microSD karty alebo dokonca externým harddiskom.

Operačná pamäť / RAM

Ďalší z parametrov, ktorý Vás bude zaujímať je operačná pamäť – RAM. Operačná pamäť neslúži na ukladanie súborov, ale aplikácie ju využívajú pri ich spustení. Znamená to teda, že čím väčšiu operačnú pamäť zariadenie má, tým pokročilejšie a náročnejšie aplikácie dokáže používať. Kým najlacnejšie zariadenia majú k dispozícii len 1 GB pamäte, tie drahšie a kvalitnejšie disponujú aj 3 GB a väčšou pamäťou RAM. Najčastejšie majú Android TV boxy RAM s hodnotami 1 GB, 4 GB a 8 GB alebo viac. Čím vyššia je pamäť RAM, tým plynulejšie a rýchlejšie je multimediálne zariadenie. No nezabúdajte, že s väčšou kapacitou RAM stúpa aj cena.


Android boxy v našej ponuke:

https://www.mobilnet.sk/mecool-kmpro-deluxe-gb-tv-...

https://www.mobilnet.sk/android-tv-box-hq-max-2608..


mobilNET


Kategória: Tipy, triky a návody