0Item(s)

V košíku nie sú žiadne položky.

Product was successfully added to your shopping cart.
Swipe to the left
Autonabíjačky, nabíjačky na telefón do auta.

Autonabíjačky, nabíjačky na telefón do auta.

Autonabíjačka vs sieťová nabíjačka?


Sieťová nabíjačka v niektorých chvíľach nie je postačujúca. Najmä nie pre ľudí, ktorí trávia väčšinu času na cestách. Presne preto boli vytvorené autonabíjačky, ktoré v automobile zapojíme do zapaľovača cigariet. Nabíjačky v moderných automobilov fungujú rovnako efektívne a niekedy môžu dokonca nabíjať ešte rýchlejšie. Dostupné autonabíjačky sú aj v type QuickCharge (rýchlonabíjanie), ktoré výrazne uľahčujú nabíjanie. Nedá mi nenapísať, že nabíjačka na mobil do auta, by nemala chýbať v každom motorovom vozidle. Tí z nás, pre ktorých je auto aj kanceláriou somnou určite súhlasia. Odporučil by som Vám zaobstarať si autonabíjačku aj pred dlhšou cestou. Výrobcovia áut síce vybavili interiér USB portami no väčšinou výkon, ktorý z nich dostanete je obmedzený. Pri zapnutej navigácii na telefóne klesá batéria neskutočne rýchlo a pri pohľade na takmer vybitú baterku v momente keď ste práve zablúdili alebo niečo hľadáte Vás určite nepoteší. A ak Vám na zadnom sedadle tínedžer píly uši že sa nudí a potrebuje nabíjačku, veľmi rýchlo vaša cesta môže skončiť na najbližšej pumpe pri kúpe autonabíjačky.




Akú nabíjačku do auta si kúpiť?


Nabíjačky do auta sú stavané na 12V alebo 12V/24V. Osobné automobily máju 12V, nákladné autá a autobusy 24V. Pokiaľ máte na výber určite odporúčame zakúpiť 12/24V nikdy neviete, možno raz budete kamionistom. Podľa výstupných portov sú v ponuke 1 a viac portové autonabíjačky. Je určite dobre vybrať si nabíjačku s dvomi, pripadne s viacerými portami. Tiež je dobré ak má nabíjačka USB a USB-C výstupný port. Kúpou takejto nabíjačky sa Vám určite nestane, že si mobil bude môcť nabíjať len jeden člen posádky a navyše pri zmene mobilného telefónu nebudete musieť meniť automatický aj autonabíjačku.





Výkon?

Nezabúdajme na výkon teda Watt alebo Amper. Nabíjačka by mala mať minimálne 10W alebo 2A. Pre rýchlo nabíjačky sú parametre min 2,4A až 3A alebo 15W až 18W. Ak nabíjačku používate denne, oceníte aj vyššie výkony. Komfortnejšie je zakúpiť komplet autonabíjačku aj s káblom ako neskôr hľadať kábel prislúchajúci parametrom nabíjačky.

Dĺžka kábla?

Väčšinou je postačujúcou dĺžkou 1m dlhý kábel, pokiaľ však v aute nemáte auto zásuvku na zadných sedadlách oceníte káble s dĺžkou od 1,5 do 2m. Väčšie dĺžky dosahujú menší výkon a problém nastane aj pri odkladaní alebo zamotaní kábla.



Bezdrôtové stojany do auta?

Bežná drôtová autonabíjačka na mobil môže byť často otravná, keď sa Vám kábel zachytáva. Jednoduchým riešením je organizér, ktorý pribaľujeme k autonabíjačkám. Organizér si jednoducho pripnete na svoju palubovú dosku alebo na miesto, na ktoré budete potrebovať. Mnohé moderné autá majú už bezdrôtové nabíjanie telefónov zabudované v odkladacích priečinkoch. Nie však každá ponúka taký výkon, ako Vám môže zabezpečiť autonabíjačka s káblom. Ako príklad Vám ukážeme nabíjací stojan od značky Epico.

Nevýhody má v zásade len dve. Ako prvou je vyvíjanie vyššej záťaže na batériu v porovnaní s bežnou autonabíjačkou na mobil. Spôsobuje to najmä to, že máte nutkanie brať mobil z nabíjačky za každú maličkosť a vracať ho späť na nabíjanie každú chvíľu, čo batérii telefónu nemusí vždy prospievať. Ďalšia z nevýhod je, že nie každý telefón podporuje bezdrôtové nabíjanie a ako sme už spomínali vyššie, môže sa stať že niektorým ľudom v aute mobil nenabijete. Bezdrôtovým nabíjaním sa môže predlžovať aj doba nabíjania.




www.mobilnet.sk

Kategória: Tipy, triky a návody